RSS-linkki
Kokousasiat:https://julkaisut.raisio.fi:443/dynasty10/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetingitems&show=30
Kokoukset:
https://julkaisut.raisio.fi:443/dynasty10/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetings&show=30
Terveysvalvontajaosto
Pöytäkirja 14.06.2022/Pykälä 27
Edellinen asia | Seuraava asia | Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa |
Uhkasakon raukeaminen / Lepsus ky, Ravintola Merisali
Terveysvalvontajaosto 14.06.2022 § 27
1053/11.02.00/2022
Valmistelija: terveystarkastaja Kirsi Puola, etunimi.sukunimi(at)raisio.fi
Terveysvalvontajaosto määräsi kokouksessaan 31.8.2021 § 40 Lepsus ky:lle / Ravintola Merisalille viisi päävelvoitetta:
- Lämpimän keittiön ulko-oveen tulee asentaa riittävän pitkä hyönteissuoja. Jos ikkunaa pidetään auki, myös siihen on asennettava hyönteissuoja.
- Kylmän keittiön kylmäkaapin katto tulee maalata/kunnostaa.
- Tarjolla olevan ruoan lämpötilan tulee pysyä vähintään +60 °C läpi tarjoilun. Omavalvontamittaukset tulee tehdä tarjoilun ajalta tuotteesta. Lämpökaapin tuotteiden lämpötiloja tulee seurata ja kirjata.
- Tarjoilupaikoissa on ilmoitettava kuluttajalle elintarvikkeen nimi ja elintarvikkeen ainesosana käytetyn lihan alkuperämaa kirjallisesti sekä allergioita ja intoleransseja aiheuttavat aineet ja tuotteet.
- Viimeisin Oiva-raportti on oltava asiakkaiden nähtävillä sisäänkäynnin yhteydessä aina ravintolan ollessa auki. Elintarvikealan toimijan markkinoidessa elintarvikkeita kotisivuillaan, viimeisimmän tarkastuksen Oiva-raportti on julkistettava näkyvällä ja helposti havaittavalla paikalla avaussivulla.
Päävelvoitteiden 1-4 noudattamiseksi terveysvalvontajaosto asetti jokaiseen 1000 euron uhkasakon ja jokaiselta alkavalta kuukaudelta, jonka laiminlyönti jatkuu, jaosto asetti juoksevan uhkasakon 400 euroa.
Päävelvoitteen 5 noudattamiseksi terveysvalvontajaosto asetti 400 euron uhkasakon. Jokaiselta alkavalta kuukaudelta, jonka laiminlyönti jatkuu, jaosto asetti juoksevan uhkasakon 400 euroa.
Päävelvoitteita oli noudatettava muutoksenhausta huolimatta.
Ravintolaan on tehty tarkastuskäynti 26.4.2022. Tarkastuksella terveystarkastajat totesivat mm. seuraavaa:
- Lämpimän keittiön oveen on asennettu asianmukaiset hyönteissuojat.
- Kylmän keittiön kylmäkaapin katto on kunnostettu.
- Ravintolassa on luovuttu noutopöytätarjoilusta. Tarjolla olevan ruoan lämpötilaa ei siten tarvitse mitata/kirjata.
- Tarkastushetkellä valmistettiin vain pizzoja. Tuotevalikoima laajenee vielä viiteen a´la carte-annokseen. Jauhelihan alkuperämaa ei ollut esillä. Lihan alkuperämaatieto koskee myös ravintolaan raakana tulevaa jauhelihaa ja tulossa olevien a´la carte-annosten lihoja. Allergioita ja intoleransseja koskeva määräys on koskenut noutopöydän tuotteita.
- Viimeisin Oiva-raportti ei ollut esillä, mutta se se luvattiin laittaa esille. Asia arvioitiin toimijan eduksi arvosanalla B (hyvä).
Tarkastuksesta laadittu tarkastuskertomus ja Oiva-raportti ovat nähtävänä kokouksessa.
Toimija on lähettänyt 8.6.2022 terveystarkastajille päivitetyn ruokalistan, johon lihojen alkuperämaatiedot on kirjattu. Toimijalle on annettu asiasta vielä ohjausta merkintöjen täydentämiseksi.
Esittelijä Terveystarkastaja Kirsi Puola
Päätösehdotus Terveysvalvontajaosto toteaa, että Lepsus ky:lle, Ravintola Merisalille, (Y-tunnus: 0911909-1) annetut päävelvoitteet 1-5 on toteutettu. Terveysvalvontajaosto päättää, että velvoitteiden tehosteeksi asetetut uhkasakot raukeavat.
Terveysvalvontajaosto haluaa kuitenkin muistuttaa, että Oiva-raportti tulee olla asiakkaiden nähtävillä sisäänkäynnin yhteydessä aina ravintolan ollessa auki. Oiva-raportti tulee julkistaa myös toimijan kotisivuilla.
Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti
Edellinen asia | Seuraava asia | Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa |